10 Eylül, 2011

Butik Tarifler - (Süslemeye Uygun) Butik Kurabiye Tarifi


Uzun bir süre kurabiye tarifi araştırıp denemelerimden sonra aşağıdaki çizerek anlatmaya çalıştığım tarife karar kaldım.  Fotoğrafları ise bir sonraki postumdaki bebek kurabiyelerini yaparken çekmiştim. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Ama yok ben bunlarla uğraşamam sana sipariş vereceğim diyorsanız buraya tık tıklayın..  Şimdiden afiyet olsun .) 















32 yorum:

yeliz'in pasta dünyası dedi ki...

harika görunuyolarrrr ve mını atölyeyede bayıldımm blogada bayıldımm kısacacıı çok şirin şeyler bunlar:):)

yelizin pasta dünyası
http://pastaperisii.blogspot.com

Adsız dedi ki...

tariflerinizi daha açık yazarsaniz sevinirim

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Resmin üzerine tıkladığınız zaman resim büyüyor ve daha net oluyor. Şirin Şeyler Atölyesi tarifleri resimli tariflerdir. Sevgiler..

amatörkurabiyeci dedi ki...

tarifi deniycem mutlaka teşekkürler

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba takipteyim...
çok şirin bir blogunuz var...
benimde cookie ve cupcakeye ilgim var...
ama heznüz daha kursa gidemedim...
en yakın zamanda gidicem inşallah...
sizde çok güzel şeyler yapıyorsunuz...
ellerinize emeklerinize sağlık...
sizde beni takibe alırsanız sevinirim...
kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

keşke süsleme kısmıda olsaydı bayılırdım
resımli anlatıma bayıldm :)

hlm dedi ki...

1 bardak tereyag ölçüsünü nasıl alıyoruz

hlm dedi ki...

1 bardak tere yag ölçüsünü nasıl alıyoruz

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

1 bardak (cup) terayağı= 225 gram'dır. Ayrıca aşağıdaki link'ten bir çok katı malzemenin bardak ölçüsünün grama dönüşüme bakabilirsiniz.

http://cafefernando.com/turkce/olculer/

gülçin çetiner baktı dedi ki...

tereyağı olarak hangi marka tereyağını kullanıyorsunuz

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Yorsan,pınar,içim,sütaş..evde hangisi varsa onu kullanıyorum. Özel olarak bir markam yok yani.:)

Adsız dedi ki...

merhaba bende sızı takıpteyım de bu kurabıyelerı bende denedım ama pıstıkten sonra bıraz fazla kabardı bıraz da kuculduler uzerıne suslemeye gectıgımde kalıplar ıle kestıgım zaman seker hamurları daha butyuk kaldı neden

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Buzdolabında beklettiğiniz kurabiye hamurunu oda sıcaklığına gelmeden fırına koymak yer yer kabarma yapabilir.. kurabiyelerin çekmesinin nedeni ise çok fazla yoğurmanız yada teryağını oda sıcaklığı yerine fazla eritip koyduğunuz için olabilir...

Adsız dedi ki...

merhaba öncelikle ellerinize sağlık.. bu kurabiyeler ne kadar süre bayatlamadan kalabiliyor

Adsız dedi ki...

yumurta bütünmü yoksa sadece sarısınmı atıyoruz )

Adsız dedi ki...

Merhaba kurabiye kac gün bekleyebiliyor acaba pazar günü kızımın doğum günü var ona şeker hamurlu kurabiyeler yapmak istiyorum kacgün önce yapsam bayatlamaz?

İnci Butik Kurabiye dedi ki...

Gıda boyalarını ve hamurları nereden alıyorsunuz, helal mi ? . Şimdiden teşekkürler :) ..

İnci Butik Kurabiye dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Emine ME dedi ki...

merhaba.. tam aradıgım tarif tesekkurler.. çizimleriniz de çok şirin.. :) kabartma tozu yok degıl mı?

buarada blogunuzu ızlemeye aldım ben de beklerim. iyi günler...

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Kursa gitmeye vaktim olmadığından ve kurslar genelde hafta içi olduğundan ben de internetten araştıra araştıra şirin şirin kurabiyeler yapıyorum. Hobi sahibi olmamız için İnternetteki sizin gibi blogların olması çok güzel. Benim kurabiyelerimi görmek isterseniz:
http://yenibirsoyadimoldu.blogspot.com/2013/03/kurabiye-askinaaaaa.html

Blog yazmaya yeni yeni başladım, ilginizi ve yorumlarınızı canı gönülden bekliyorum.

Meltem İyiliksever dedi ki...

Ayni kuculme ve kabarma sorununu ben de sık sık yasiyorum. Hayir duzgun olan kurabiyelerde neyi dogru yapiyorum onu da bilmiyorum :)) en kisa zamanda tarifinizi birebir denicem ve sonucu yazicam. Bir de margarin ve tereyağ arasında ne fark var? Ben hep margarin kullaniyorum da.. tesekkurler simdiden

roxy laçinkaya dedi ki...

Ellerinize sağlık.Benim bir sorum olacak yalnız.Çöp şişleri pişirmeden önce mi sonra mı takmak lazım.Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Vanilya özütü yerine paket toz vanilya koyabilir miyim acaba? ne önerirsiniz?

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Kurabiyeler 1 hafta-10 gün kadar bayatlamadan dayanır ama tap tazecik yenmeleri için 4-5 gün içinde tüketilmesini tavsiye ederim :)

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Hem bütün hem sarısı. İkisi bir arada. Yani bir tam yumurta bir yumurtanın sarısı. 1,5 yumurta gibi bişi :)

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Evet helaldir. Hamuru Şeker & Şugar marka kullanıyorum ve sağlık bakanlığı onaylı. Paketi açıyosunuz içinde kocaman domuz yağı içermez yazıyor ki benim bu markayı tercih etmemin en önemli nedenlerinden biridir.

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Evet kabartma tozu yok çünkü tam tersine kurabiyelerin kabarmaması ve düz olması gerekiyor.

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Margarin ve terayağ arasında lezzet olarak çok fark var. Ama margarin daha katı olduğu için sanırım kurabiye formunu daha iyi koruyabilir. Ama ben asla kullanmıyorum çünkü görsellik kadar lezzetide çok önemli. Ve margarinle yapılan kurabiyeler büskivi gibi kokuyor benimkiler ise miss gibi tereyağı :)

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Çubuklu kurabiyelere cubukları pişirmeden önce takabilir vbu vde bu şekilde pişirebilirsiniz. Piştiklerinde çubuklarında tutup yenilebilir. Ama ben öyle yapmıyorum. Çubuksuz pişiriyorum normal kurabiye gibi. Çubukları kurabiyeyi koyduğum poşetin dışına yapıştırıyorum. Böylece hem yerken ağıza çubuk gelmiyor hemde pişirmesi daha kolay oluyor.

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Vanilya esansı yerine şekerli vanilin kullanabilirsiniz..

Merve dedi ki...

harika görünüyorlar ellerinize sağlıkk...

Emek Kafee dedi ki...

çok güzel anlatmışşsınız teşekkürler tarif için ellerinize sağlık hemen takibe aldım sizi sevgilerimle http://emekkafee.blogspot.com/