13 Kasım, 2011

DIY-Kendin Yap Projesi: Mod Podge Dekupaj Tekniği İle T-shirt Yenileme

Mod Podge tutkalını aldığımdan beri vakit bulamadığım t-shirt yenileme işini nihayet bugün yaptım. Aslında bu tarz işlerde vakit alan yapmaktan çok fotoğraf çekmek, bilgisayara yüklemek ve yayınlamak oluyor bazen .) Elimde yapılmış ama yayınlanmayı bekleyen kurabiye resimleri var mesela. Eğer bir gece önce yaptıysam ve o gün siparişi kargoya verecek isem güneşten faydalanmak için sabah işe gitmeden önce uykulu gözlerle şak şak fotoğraflıyorum bazı kurabiyeleri. Sonra kendime gülüyorum sabah sabah ne yapıyorum ben Allah aşkına! Sanırım kurabiye konusunda obsesif oldum :(  Neyse asıl konuya dönersek;  elbette bu iş için t-shirt baskısı yapan bir matbaacı bulabilirim. Ama burada önemli olan bu işin DIY (do-it-yorusef) yani hobi tadında ev yapımı olması. Dekupaj tutkalı Bauhaus gibi yapı marketlerden yada hobi malzemesi satan lokal kırtasiyelerden bulunabilir.  Ben kumaşla çalışacağım için Mod Podge' un kumaş için özel olan ürününü almıştım. Sevdiklerimizin fotoğrafı yada kendi çektiğimiz bir fotoğrafın fotokopisi de uygulanabilir. Aşağıda yaparken çektiğim fotoğraflardan anlaşılacağı üzere çok kolay... Bu arada dekupaj yöntemi ile yenilenen kumaşların 30 dereceden yüksek ısıda yıkanması tavsiye edilmiyor. 

Sevgiler .)
feride ♥ 


Malzemeler:

 İstediğiniz bir resmin fotokopisi
♥ Mod Podje (Kumaş için dekupaj tutkalı)
♥ Fırça
♥ T-shirt 
♥ 1 gün kuramaya bıraktıktan sonra arkadan ütülemek için ütü
♥  Dantel Kurdele
♥  İplik-İğne












8 yorum:

yeliz'in dünyasındaki herşey dedi ki...

çok tatlı olmuş ellerine sağlık çok beğendim:):)

http://pastaperisii.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Çok şirin olmuş:)

Adsız dedi ki...

ne kadar yeteneklisiniz.. bloğu çok sevdim takipteyim ;)

niL dedi ki...

Çok güzel olmuş elinize sağlık, en kısa zamanda ben de deneyeceğim :)

niL dedi ki...

Çok güzel olmuş elinize sağlık ben de en kısa zamanda deneyeceğim

Şenay TÜRKMEN dedi ki...

Merhaba, elinize sağlık çok güzel olmuş. Acaba bu "Mod Podge"u nereden bulabiliriz. Bu marka yurtiçinde pek yok gibi.

♥ Şirin Şeyler - Cute Things dedi ki...

Ben hobi malzemeleri satan bir kırtasiyeden almıştım. Maltepede..Adını hatırlamıyorum.Ama sanırım Bahaus gibi yapı marketlerde de var. İnternetten hobi yada resim atolyesi malzeleri vbg.. satan dükkanları araştırıp onlara sorarsanız daha kolay olur bulmanız.. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ya ben bu dekupaj tutkalına guvenemiyorum.çunku tahta v.b. için gecerli.Yani deneyenlere soruyorum;"acaba yıkayınca dağılıyormu.nasıl memnun musunuz".lutfen cevap yazarmisiniz eger tutkalı alırsam ve olmazsa paraya yazık