SAYFALAR

10 Eylül, 2011

Butik Tarifler - (Süslemeye Uygun) Butik Kurabiye Tarifi


Uzun bir süre kurabiye tarifi araştırıp denemelerimden sonra aşağıdaki çizerek anlatmaya çalıştığım tarife karar kaldım.  Fotoğrafları ise bir sonraki postumdaki bebek kurabiyelerini yaparken çekmiştim. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Ama yok ben bunlarla uğraşamam sana sipariş vereceğim diyorsanız buraya tık tıklayın..  Şimdiden afiyet olsun .) 















32 yorum:

  1. harika görunuyolarrrr ve mını atölyeyede bayıldımm blogada bayıldımm kısacacıı çok şirin şeyler bunlar:):)

    yelizin pasta dünyası
    http://pastaperisii.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. tariflerinizi daha açık yazarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. Resmin üzerine tıkladığınız zaman resim büyüyor ve daha net oluyor. Şirin Şeyler Atölyesi tarifleri resimli tariflerdir. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. tarifi deniycem mutlaka teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. merhaba takipteyim...
    çok şirin bir blogunuz var...
    benimde cookie ve cupcakeye ilgim var...
    ama heznüz daha kursa gidemedim...
    en yakın zamanda gidicem inşallah...
    sizde çok güzel şeyler yapıyorsunuz...
    ellerinize emeklerinize sağlık...
    sizde beni takibe alırsanız sevinirim...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. keşke süsleme kısmıda olsaydı bayılırdım
    resımli anlatıma bayıldm :)

    YanıtlaSil
  7. 1 bardak tereyag ölçüsünü nasıl alıyoruz

    YanıtlaSil
  8. 1 bardak tere yag ölçüsünü nasıl alıyoruz

    YanıtlaSil
  9. 1 bardak (cup) terayağı= 225 gram'dır. Ayrıca aşağıdaki link'ten bir çok katı malzemenin bardak ölçüsünün grama dönüşüme bakabilirsiniz.

    http://cafefernando.com/turkce/olculer/

    YanıtlaSil
  10. tereyağı olarak hangi marka tereyağını kullanıyorsunuz

    YanıtlaSil
  11. Yorsan,pınar,içim,sütaş..evde hangisi varsa onu kullanıyorum. Özel olarak bir markam yok yani.:)

    YanıtlaSil
  12. merhaba bende sızı takıpteyım de bu kurabıyelerı bende denedım ama pıstıkten sonra bıraz fazla kabardı bıraz da kuculduler uzerıne suslemeye gectıgımde kalıplar ıle kestıgım zaman seker hamurları daha butyuk kaldı neden

    YanıtlaSil
  13. Buzdolabında beklettiğiniz kurabiye hamurunu oda sıcaklığına gelmeden fırına koymak yer yer kabarma yapabilir.. kurabiyelerin çekmesinin nedeni ise çok fazla yoğurmanız yada teryağını oda sıcaklığı yerine fazla eritip koyduğunuz için olabilir...

    YanıtlaSil
  14. merhaba öncelikle ellerinize sağlık.. bu kurabiyeler ne kadar süre bayatlamadan kalabiliyor

    YanıtlaSil
  15. yumurta bütünmü yoksa sadece sarısınmı atıyoruz )

    YanıtlaSil
  16. Merhaba kurabiye kac gün bekleyebiliyor acaba pazar günü kızımın doğum günü var ona şeker hamurlu kurabiyeler yapmak istiyorum kacgün önce yapsam bayatlamaz?

    YanıtlaSil
  17. Gıda boyalarını ve hamurları nereden alıyorsunuz, helal mi ? . Şimdiden teşekkürler :) ..

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. merhaba.. tam aradıgım tarif tesekkurler.. çizimleriniz de çok şirin.. :) kabartma tozu yok degıl mı?

    buarada blogunuzu ızlemeye aldım ben de beklerim. iyi günler...

    YanıtlaSil
  20. Kursa gitmeye vaktim olmadığından ve kurslar genelde hafta içi olduğundan ben de internetten araştıra araştıra şirin şirin kurabiyeler yapıyorum. Hobi sahibi olmamız için İnternetteki sizin gibi blogların olması çok güzel. Benim kurabiyelerimi görmek isterseniz:
    http://yenibirsoyadimoldu.blogspot.com/2013/03/kurabiye-askinaaaaa.html

    Blog yazmaya yeni yeni başladım, ilginizi ve yorumlarınızı canı gönülden bekliyorum.

    YanıtlaSil
  21. Ayni kuculme ve kabarma sorununu ben de sık sık yasiyorum. Hayir duzgun olan kurabiyelerde neyi dogru yapiyorum onu da bilmiyorum :)) en kisa zamanda tarifinizi birebir denicem ve sonucu yazicam. Bir de margarin ve tereyağ arasında ne fark var? Ben hep margarin kullaniyorum da.. tesekkurler simdiden

    YanıtlaSil
  22. Ellerinize sağlık.Benim bir sorum olacak yalnız.Çöp şişleri pişirmeden önce mi sonra mı takmak lazım.Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  23. Vanilya özütü yerine paket toz vanilya koyabilir miyim acaba? ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  24. Kurabiyeler 1 hafta-10 gün kadar bayatlamadan dayanır ama tap tazecik yenmeleri için 4-5 gün içinde tüketilmesini tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  25. Hem bütün hem sarısı. İkisi bir arada. Yani bir tam yumurta bir yumurtanın sarısı. 1,5 yumurta gibi bişi :)

    YanıtlaSil
  26. Evet helaldir. Hamuru Şeker & Şugar marka kullanıyorum ve sağlık bakanlığı onaylı. Paketi açıyosunuz içinde kocaman domuz yağı içermez yazıyor ki benim bu markayı tercih etmemin en önemli nedenlerinden biridir.

    YanıtlaSil
  27. Evet kabartma tozu yok çünkü tam tersine kurabiyelerin kabarmaması ve düz olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  28. Margarin ve terayağ arasında lezzet olarak çok fark var. Ama margarin daha katı olduğu için sanırım kurabiye formunu daha iyi koruyabilir. Ama ben asla kullanmıyorum çünkü görsellik kadar lezzetide çok önemli. Ve margarinle yapılan kurabiyeler büskivi gibi kokuyor benimkiler ise miss gibi tereyağı :)

    YanıtlaSil
  29. Çubuklu kurabiyelere cubukları pişirmeden önce takabilir vbu vde bu şekilde pişirebilirsiniz. Piştiklerinde çubuklarında tutup yenilebilir. Ama ben öyle yapmıyorum. Çubuksuz pişiriyorum normal kurabiye gibi. Çubukları kurabiyeyi koyduğum poşetin dışına yapıştırıyorum. Böylece hem yerken ağıza çubuk gelmiyor hemde pişirmesi daha kolay oluyor.

    YanıtlaSil
  30. Vanilya esansı yerine şekerli vanilin kullanabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  31. harika görünüyorlar ellerinize sağlıkk...

    YanıtlaSil
  32. çok güzel anlatmışşsınız teşekkürler tarif için ellerinize sağlık hemen takibe aldım sizi sevgilerimle http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil