Uzun bir süre kurabiye tarifi araştırıp denemelerimden sonra aşağıdaki çizerek anlatmaya çalıştığım tarife karar kaldım. Fotoğrafları ise bir sonraki postumdaki bebek kurabiyelerini yaparken çekmiştim. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Ama yok ben bunlarla uğraşamam sana sipariş vereceğim diyorsanız buraya tık tıklayın.. Şimdiden afiyet olsun .)
harika görunuyolarrrr ve mını atölyeyede bayıldımm blogada bayıldımm kısacacıı çok şirin şeyler bunlar:):)
YanıtlaSilyelizin pasta dünyası
http://pastaperisii.blogspot.com
tariflerinizi daha açık yazarsaniz sevinirim
YanıtlaSilResmin üzerine tıkladığınız zaman resim büyüyor ve daha net oluyor. Şirin Şeyler Atölyesi tarifleri resimli tariflerdir. Sevgiler..
YanıtlaSiltarifi deniycem mutlaka teşekkürler
YanıtlaSilmerhaba takipteyim...
YanıtlaSilçok şirin bir blogunuz var...
benimde cookie ve cupcakeye ilgim var...
ama heznüz daha kursa gidemedim...
en yakın zamanda gidicem inşallah...
sizde çok güzel şeyler yapıyorsunuz...
ellerinize emeklerinize sağlık...
sizde beni takibe alırsanız sevinirim...
kocaman sevgiler...
keşke süsleme kısmıda olsaydı bayılırdım
YanıtlaSilresımli anlatıma bayıldm :)
1 bardak tereyag ölçüsünü nasıl alıyoruz
YanıtlaSil1 bardak tere yag ölçüsünü nasıl alıyoruz
YanıtlaSil1 bardak (cup) terayağı= 225 gram'dır. Ayrıca aşağıdaki link'ten bir çok katı malzemenin bardak ölçüsünün grama dönüşüme bakabilirsiniz.
YanıtlaSilhttp://cafefernando.com/turkce/olculer/
tereyağı olarak hangi marka tereyağını kullanıyorsunuz
YanıtlaSilYorsan,pınar,içim,sütaş..evde hangisi varsa onu kullanıyorum. Özel olarak bir markam yok yani.:)
YanıtlaSilmerhaba bende sızı takıpteyım de bu kurabıyelerı bende denedım ama pıstıkten sonra bıraz fazla kabardı bıraz da kuculduler uzerıne suslemeye gectıgımde kalıplar ıle kestıgım zaman seker hamurları daha butyuk kaldı neden
YanıtlaSilBuzdolabında beklettiğiniz kurabiye hamurunu oda sıcaklığına gelmeden fırına koymak yer yer kabarma yapabilir.. kurabiyelerin çekmesinin nedeni ise çok fazla yoğurmanız yada teryağını oda sıcaklığı yerine fazla eritip koyduğunuz için olabilir...
YanıtlaSilmerhaba öncelikle ellerinize sağlık.. bu kurabiyeler ne kadar süre bayatlamadan kalabiliyor
YanıtlaSilyumurta bütünmü yoksa sadece sarısınmı atıyoruz )
YanıtlaSilMerhaba kurabiye kac gün bekleyebiliyor acaba pazar günü kızımın doğum günü var ona şeker hamurlu kurabiyeler yapmak istiyorum kacgün önce yapsam bayatlamaz?
YanıtlaSilGıda boyalarını ve hamurları nereden alıyorsunuz, helal mi ? . Şimdiden teşekkürler :) ..
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilmerhaba.. tam aradıgım tarif tesekkurler.. çizimleriniz de çok şirin.. :) kabartma tozu yok degıl mı?
YanıtlaSilbuarada blogunuzu ızlemeye aldım ben de beklerim. iyi günler...
Kursa gitmeye vaktim olmadığından ve kurslar genelde hafta içi olduğundan ben de internetten araştıra araştıra şirin şirin kurabiyeler yapıyorum. Hobi sahibi olmamız için İnternetteki sizin gibi blogların olması çok güzel. Benim kurabiyelerimi görmek isterseniz:
YanıtlaSilhttp://yenibirsoyadimoldu.blogspot.com/2013/03/kurabiye-askinaaaaa.html
Blog yazmaya yeni yeni başladım, ilginizi ve yorumlarınızı canı gönülden bekliyorum.
Ayni kuculme ve kabarma sorununu ben de sık sık yasiyorum. Hayir duzgun olan kurabiyelerde neyi dogru yapiyorum onu da bilmiyorum :)) en kisa zamanda tarifinizi birebir denicem ve sonucu yazicam. Bir de margarin ve tereyağ arasında ne fark var? Ben hep margarin kullaniyorum da.. tesekkurler simdiden
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Benim bir sorum olacak yalnız.Çöp şişleri pişirmeden önce mi sonra mı takmak lazım.Sevgilerle...
YanıtlaSilVanilya özütü yerine paket toz vanilya koyabilir miyim acaba? ne önerirsiniz?
YanıtlaSilKurabiyeler 1 hafta-10 gün kadar bayatlamadan dayanır ama tap tazecik yenmeleri için 4-5 gün içinde tüketilmesini tavsiye ederim :)
YanıtlaSilHem bütün hem sarısı. İkisi bir arada. Yani bir tam yumurta bir yumurtanın sarısı. 1,5 yumurta gibi bişi :)
YanıtlaSilEvet helaldir. Hamuru Şeker & Şugar marka kullanıyorum ve sağlık bakanlığı onaylı. Paketi açıyosunuz içinde kocaman domuz yağı içermez yazıyor ki benim bu markayı tercih etmemin en önemli nedenlerinden biridir.
YanıtlaSilEvet kabartma tozu yok çünkü tam tersine kurabiyelerin kabarmaması ve düz olması gerekiyor.
YanıtlaSilMargarin ve terayağ arasında lezzet olarak çok fark var. Ama margarin daha katı olduğu için sanırım kurabiye formunu daha iyi koruyabilir. Ama ben asla kullanmıyorum çünkü görsellik kadar lezzetide çok önemli. Ve margarinle yapılan kurabiyeler büskivi gibi kokuyor benimkiler ise miss gibi tereyağı :)
YanıtlaSilÇubuklu kurabiyelere cubukları pişirmeden önce takabilir vbu vde bu şekilde pişirebilirsiniz. Piştiklerinde çubuklarında tutup yenilebilir. Ama ben öyle yapmıyorum. Çubuksuz pişiriyorum normal kurabiye gibi. Çubukları kurabiyeyi koyduğum poşetin dışına yapıştırıyorum. Böylece hem yerken ağıza çubuk gelmiyor hemde pişirmesi daha kolay oluyor.
YanıtlaSilVanilya esansı yerine şekerli vanilin kullanabilirsiniz..
YanıtlaSilharika görünüyorlar ellerinize sağlıkk...
YanıtlaSilçok güzel anlatmışşsınız teşekkürler tarif için ellerinize sağlık hemen takibe aldım sizi sevgilerimle http://emekkafee.blogspot.com/
YanıtlaSil