16 Temmuz, 2014

Hello Kitty Prenses Temalı, Pembe 3 Yaş Çocuk Doğum Günü Pastası! :)

Maalesef yine uzun bir aradan sonra"Merhaba" :(

En son ne zaman kayıt eklemişim diye baktım ve neredeyse bir yıl olduğunu gördüğümde inanın çok üzüldüm. Neden eskisi gibi yazmadığıma gelir isek, hem eskisi kadar şirin şeyler yapmıyorum hem de yaptıklarımı bile bir yada iki ay sonra ekliyorum. İşte onlardan biri, taa mart ayının sonlarında yeğenimin 3. yaş günü doğum günü için hazırladığım şirin mi şirin Hello  Kitty Prenses pastası :) Prenses deyince o yeşil kurbayı yanına koymayı çok seviyorum. Birde şekerden kalemizi tamamlayınca hmm işte benim iki katlı olarak kusursuz değil ama yine çok şirin bir pastam :) İki katlı pasta yapmak gerçekten zor. Hele benim gibi butik pasta adına bildiği ne varsa internetten özellikle yabancı sitelerden öğreniyorsa insan! Daha öncede bahsettiğim gibi yabancı pastacılar biz türklere göre daha çok anlatıyor neyi nasıl yaptığını. Paylaşmak zor değil, çünkü önemli olan nasıl yaptığın değil ortaya ne çıkardığın :)          

 
 Şimdii. Çift katlı pastanın nasıl yapıldığına gelir isek; Alttaki resimde gördüğünüz pipetleri alt kattaki pastanın içine yerleştirdikten sonra üste çıkan kısımlarını kestim. Ve şeker hamuru ile kapladım. Sonra ikinci katı başka bir yuvarlak pasta altlığına (pastanın boyutu ile aynı) oturttum. Onuda şeker hamuru ile kapladım ve alt katın üzerine yerleştirdim. Üst katın merkezden kaymasını engellemek ve sabitlemek için yine 3-4 tane pipet kestim (bu sefer iki kat boyutunda) ve bir tanesi pastanın en ortasından geçecek şekilde içine sapladım :) Ve bu aşamaları fotoğraflayacak zamanım olmadı. Ama bir daha ki sefere ayrı ayrı aşamaları çekeceğim ve sizlerle paylaşacağım :) 




Siz siz olun şeker hamurlu pastanızı asla buzdolabına koymayın. Serin bir yerde kesileceği saate kadar bekletebilirsiniz. Tabi bu saat çok uzun olmamalı. Şeker hamuru dolapta terleme yapar ve bu yüzden biraz kendini salar ve gevşek bir görüntü oluşur. Maalesef doğum günü mekanında özellikle belirtmeme rağmen sağ olsunlar garsonlar pastayı getirmeden önce dolapta saklamışlar. Neyse ki biz bize olduğumuz için çok sıkıntı olmadı :)


Bu arada resimdeki prenses benim yeğenim.  Onu Çiftlik Hayvanları Temalı Bir Yaş Doğum Günü Pastası, Kurabiyeleri ve Parti Süsleri :) ve  Prenses Temalı 2 Yaş Doğum Günü Parti Süsleri ve Malzemeleri :)  kayıtlarımdan hatırladınız mı? :) Ailemizin bu şirin kız çocuğu günden güne büyüyor. Üstelik bir erkek kardeşi de oldu. İkisinide çoook seviyorum. Onlarda teyzelerine çok düşkün :)



Tekrar pastaya döner isek; şeker hamurlu pastaların içi genelde ganaj denilen çikolatalı krema ile dolduruluyor. Ama benim damak tadıma göre ganaj çok yoğun bir tat. Bu yüzden çikolatalı pasta sevenlere ganajlı yapmama ragmen ben genelde eski usül annemin krema tarifi ile çilek yada muzlu yapıyorum pastalarımı :) Tabi burda etken pastanın beklemeden hemen yenmesi. Eğer bekleyecek ise ganajla yapmanız gerekir, çünkü ganaj normal pasta kremasına göre daha dayanıklıdır. Çok yakında pasta kreaması ve sünger gibi yumuşacık pasta keki nasıl yapılıyor ondan bahsedeceğim. Yine annemin tarifi :)

Sevgilerimle,

Şirin Şeyler Atölyesi