28 Kasım, 2012

Ev yapımı Muz, Ananas, Elma ve Kivi Reçeli :)

Vanilyalı ve tarçınlı muz reçeli yapmak kimin aklına gelir ki demeyin? Benim sevgili müşterim Pelin Hanım özellikle rica etti sipariş verirken. Kivi, ananas, elma ve muz reçeli hazırladık annemle. Annem reçel konusunda benden daha tecrübeli nede olsa, ondan yardım almadan bu kadar lezzetli olamazlardı. Ev yapımı tadında ve kalitesinde olmaları için, hiç bir katkı maddesi olmadan, gıda boyasız, taze meyvelerden yapıldılar. Organik diyemiyorum çünkü organik meyve bulmak çok zor. Ama marketlerde satılan reçellerden daha sağlıklı oldukları kesin :) Ambalajlarına gelirsek; yine kendi hazırladığım kavanoz etiketleri ile çok güzel birer hediye oldular. Tabi müşterimin sevdiklerine hediye etmeden önce tadına bakmak isteyeceğini düşündüğüm için tadımlık küçük kavanozlar da hazırladım. Pelin hanım da çok beğendi. Hatta kendisi bana hatıra niteliğinde küçük hediyeler gönderdi. Bu beni çok mutlu etti çünkü ben hatıralara çok önem veririm. Pelin hanımın gönderdiği kitap ayıraçlarını da her kullandığımda onu sevgiyle anacağım :)

Sevgilerimle..








20 Kasım, 2012

DIY (do-it-yourself) KENDİN YAP PROJESİ - Gelin Buketi & Çiçeği

Kuru çiçekleri çok sevdiğimden yada bir gelin çiçeğine ihtiyacım olmadığından dolayı :) geçen gün evde bulduğum tüm çiçeklerle bir deneme yaptım. Aşağıda adım adım çektiğim fotoğraflar var. Anlaşılacağı üzere oldukça basit. Ama siz ve aileniz düğün sabahı çok telaşeli olacağınızdan dolayı bu görevi bir arkadaşınıza vermelisiniz :)  Tabi gelin buketi için beyaz yada krem kurdela kullanılmalı.. Ben kendi düğünümde kendi çiçeğimi kendim yapmadım çünkü sipariş vermiştim ve sevgili mahallemizin çiçeksine bir türlü istediğim çiçekleri getirtememiştim. Sağolsun çok özel çiçeklerim gelecek dedi ama hiçte öyle olmadı. Burdan kendisini sevgiyle anıyor yine de çok teşekkür ediyorum. Zira en mutlu gününüz de ufak tefek detaylar sizi hiç üzmüyor :) Neyse yine de size tavsiyem kendi çiçeğinizi kendiniz kombinleyin kimseye güvenmeyin. Face book'ta "Bir Gelinin Başına Gelen  Güzellikler" sayfamda çok orjinal ve rengarenk gelin buketi çeşitleri paylaştım. Burdan bakabilirsniz.. Onlarda size ilham verebilir. Kolay gelsin.. :)

Sevgilerimle 


Gerekli Malzemeler:

 Çiçek
♥ Kurdela
♥ Dantel
♥ Glue Gun
♥ Makas
♥ İp
♥ Aksesuar (İnci vbg..)





18 Kasım, 2012

Babama Doğum Günü Pastası:)

İnternette babalar günü için yapılan pastaları araştırırken yabancı bir sayfada  gördüğüm bu barbekü pastasının üstünde hamburger köftesi ve sosis vardı. Ama biz türklere uyarlamak için ben şiş kebap ve klasik türk köftesi yaptım :)  Kısıtlı zamanım vardı, yapımı kolay ve fazla vaktimi almayacak şeker hamuru figürleri arıyordum ve tabiki babamada hitap etmesi gerekiyordu. Aslında benim babamı, mangalda pişen etlerden çok bir kase sütlaç daha çok mutlu eder. Tanıyanlar bilir o tam bir tatlıcıdır. Kendisi gibi tatlı şeyleri sever yani :) Mesala kaşarlı tostun üzerine reçel döker öyle yer. Laf aramızda çok ta iyi reçel yapar ama genelde ocağı batırır o yüzden annem pek izin vermez mutfağa girmesine :) Mütavazidir benim babam, uysal bir kişiliği vardır. Kim 500 milyar yarışmasındaki en zor soruları bilecek kadar genel kültürü ve pratik bir zekası vardır ama hiç bir zaman bilgiçlik taslamaz. Çevresindeki çoğu insan onun 4 dil konuşabildiğini bilmez. Kimsenin hayatı onu ilgilendirmez. Onun kitapları ile evin içinde başka bir hayatı vardır. Çoğu zaman almak istediğim trend bir kitabı onun masasında görürüm ve "bunu ne zaman okudun baba" diye çığlık atarım :) Bizim ilişkimize gelir isek "Babalar ve Kızları" adında bir kitap yazacak kadar olmasa da cok iyi anlaşırız biz. Özellikle 30 yaşından sonra ve evden ayrılıp onun uzaklığını hissettikten sonra diyebilirim. Ve benim ondan aldığım en kıymetli hazine dürüstlüktür. Tabi saymakla bitiremediğim babacığım aynı zamanda çokta komiktir. Çocuklarla çok iyi anlaşır. Sizin yanınızda somurtan küçük bir çocuk onun yanında hemen kikirdemeye başlar. Ama yetişkinleri güldürecek ince espirileride vardır.. Çocukla çocuk olur sonra büyür babam... Annem ona "çocuk ruhlu" der sonra da güler :) Ama ben hayal bile edemem onun da bir zamanlar çocuk olduğunu. Çünkü o babadır, kocamandır, büyük yapraklı bir ağaçtır..

Allah, babacığıma ve bu dünyadaki bütün babalara sağlıklı uzun ömürler versin. Amin..





09 Kasım, 2012

Kız Bebekler için Hoşgeldin Bebek yada Mevlüt Kurabiyesi :)

Bu kuzu temalı butik bebek kurabiyelerini, kuzenim, eşi ve biricik bebekleri için hazırladım. Çiçeği burnunda baba olan kuzenime  buradan bir kez daha "canım benim elimizde büyüdün ne zaman baba oldun"  diyor ve sevgilerimi gönderiyorum :) Ve tabi  Sare Bebeciğimizi kocaman öpüyorum.. 

Sevgilerimle