26 Kasım, 2011

Neler Yaptım? Dev Kurabiye .)


Kuzenim için hazırladığım bu dev kurabiyede tema olarak; bebekliğinden evlendiği zamana kadar olan süreci ona hatırlatacak objeler ve  elbiseler ile işlemeye çalıştım. Nihayetinde kendiliğinden bir döngü ortaya çıktı. Bebekleri olunca (inşallah) süreç devam edecek .) Kargo eline geçince kuzenim büyük sevinç çığlıkları atarak beni aramakta gecikmedi. Ve hemen sonrasında bir tane dev kurabiye siparişi aldım bile. Yakında onuda paylaşacağım. Sevgilerimle..

Feride







13 Kasım, 2011

DIY-Kendin Yap Projesi: Mod Podge Dekupaj Tekniği İle T-shirt Yenileme

Mod Podge tutkalını aldığımdan beri vakit bulamadığım t-shirt yenileme işini nihayet bugün yaptım. Aslında bu tarz işlerde vakit alan yapmaktan çok fotoğraf çekmek, bilgisayara yüklemek ve yayınlamak oluyor bazen .) Elimde yapılmış ama yayınlanmayı bekleyen kurabiye resimleri var mesela. Eğer bir gece önce yaptıysam ve o gün siparişi kargoya verecek isem güneşten faydalanmak için sabah işe gitmeden önce uykulu gözlerle şak şak fotoğraflıyorum bazı kurabiyeleri. Sonra kendime gülüyorum sabah sabah ne yapıyorum ben Allah aşkına! Sanırım kurabiye konusunda obsesif oldum :(  Neyse asıl konuya dönersek;  elbette bu iş için t-shirt baskısı yapan bir matbaacı bulabilirim. Ama burada önemli olan bu işin DIY (do-it-yorusef) yani hobi tadında ev yapımı olması. Dekupaj tutkalı Bauhaus gibi yapı marketlerden yada hobi malzemesi satan lokal kırtasiyelerden bulunabilir.  Ben kumaşla çalışacağım için Mod Podge' un kumaş için özel olan ürününü almıştım. Sevdiklerimizin fotoğrafı yada kendi çektiğimiz bir fotoğrafın fotokopisi de uygulanabilir. Aşağıda yaparken çektiğim fotoğraflardan anlaşılacağı üzere çok kolay... Bu arada dekupaj yöntemi ile yenilenen kumaşların 30 dereceden yüksek ısıda yıkanması tavsiye edilmiyor. 

Sevgiler .)
feride ♥ 


Malzemeler:

 İstediğiniz bir resmin fotokopisi
♥ Mod Podje (Kumaş için dekupaj tutkalı)
♥ Fırça
♥ T-shirt 
♥ 1 gün kuramaya bıraktıktan sonra arkadan ütülemek için ütü
♥  Dantel Kurdele
♥  İplik-İğne












04 Kasım, 2011

Neler Yaptım? Basketbol Temalı Doğum Günü Kurabiyesi

Şu sıralar hiç spor yapamıyorum ama kurabiyelerini yapabiliyorum. Eğer yaptıklarımı yemez isem o da spor sayılabilir. Bu kurabiyeler için özellikle basketbol temalı olsun diye sipariş aldım. Kafamda hemen basketbol topu, forması falan oluştu. Ama klasik olmasını istemiyordum. Sonra ne çok şey buldum basketbolla ilgili. Daha da bisürüüüü spor temalı şablonlar var aklımda onu da bir daha ki kurabiyelerime yapacağım.. Sevgilerimle.. .)


feride 



















03 Kasım, 2011

Butik Tarifler: Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Issız adam filminde meşhur olmadan öncede çok severdim ve hala çok seviyorum. Geçenlerde pişirdiğim havuçlu ve tarçınlı cupcake' leri turuncu rengine aşık olmama rağmen pembe havuçlar ve krem peynirli krema ile süsleyerek hazırladım.  Pembe havuçlarımı görenler "ama bu havuçlar pembe" dedi :( Bu arada krem peynir derken labne yada eritme peynir anlaşılmasın. Pınar - Beyaz gibi pastorize taze peynirleri kullanın. Aksi halde yoğurdumsu bir tat olur kremanızda.  Hayal kırıklığı yaratan pembe havuçlarım aşağıda  ve henüz denemeyen var ise orjinal tarif Carrot Cake burda.. Ben türkçesini çizerek anlattım yine .P Orjinal tarifte yoktu ama ben 1 su bardağı cevizde koydum. Şimdiden afiyet olsun.. .)


feride