26 Ekim, 2011

Butik Tarifler - Ev Yapımı Hindistan Cevizli Koko

Pastahanelerde satılan hindistan cevizli koko' yu evde denemek ister misiniz? Hem böylece kurabiye yada pastalarda kullandığınız yumurta sarısından kalan yumurta aklarını da değerlendirmiş olursunuz. Ama sakın siz benim kadar fırında bırakmayın yoksa resimlerden de anlaşılacağı üzere üzerleri fazla kızarıyor. Sık sık kontrol edin sanırım 25-30 dak yeterli olabilir... Ayrıca hepsini karıştırmak yerine (ben bu tarifi çizdikten sonra keşfettiğim için aşağıdaki resimde yok ama) önce yumurta akını ve şekeri çırpıp sonra diğer malzemeleri eklerseniz sonuç daha iyi olacak.. Sevgiler.. Afiyet Olsun

feride







19 Ekim, 2011

Neler yaptım? Copy Kurabiye - Gelin & Damat Yıldönümü Kurabiyeleri

Bu kurabiyelerin en önemli özelliği sahiplerine yani gelinliğe ve damatlığa benzemesi. Zaten bütün damatlıklar birbirine benziyor ama gelinlikler öyle mi? O yüzden onları copy kurabiye olarak nitelendirdim .) 

Vee işte 4. Evlilik yıldönümü için değişik süprizler arayan arkadaşım Sümeyra'nın siparişi üzerine hazırladığım zarif ve asil Gelin & Damat kurabiyeleri.. Biz çok sevdik onları. Umuyorum sevgili eşi de beğenir .)

 feride

      









10 Ekim, 2011

Neler yaptım? Gelin Damat Kurabiyesi ve Happy Wedding Cookies.. :)

Daha önce kendi gelinliğim için yaptığım gelin kurabiyesini arkadaşım Laura çok beğenmişti. Ben de Laura' nın düğününe gitmeden önceki gün gecenin yarısıyla sabahın körü arasında ki bir vakitte bir tane de onun için yaptım. Üstelik damatla beraber .) Gelinliğin üzerindeki beyaz kurdeleden damatlığın kravatında ki beyaz puantiyelere kadar her şey gerçeğinin küçük bir kurabiye copy' si :) Sizde kendi gelinlik ve damatlığınızın kurabiyelerini yemek istiyorsanız sadece bana fotoğraflarını göndermeniz yeterli :) Bu arada; damat, kurabiyesi kadar tombik değil. O da nazarlıkları olsun .) İşte Laura' nın kurabiyeleri. İşte yine AŞK .)

  feride